Vær med til online præsentationer af ny teknologi

”At vi ikke kunne mødes ansigt til ansigt, skulle ikke afholde os fra at gennemføre arrangementet”, fortæller Kirsten Rud Bentholm, som er daglig leder af DokkX og koordinator for CareWare.

Det viste sig at være en stor succes! Vi nåede op på rekordmange samtidige deltagere – 110 – og teknikken drillede kun i meget begrænset omfang. 

Temaet for dagen var ”Leg og lær med teknologi – fra 18-99 år”, hvilket var super relevant i disse tider, da der var masser af inspiration til, hvordan vi kan fastholde og forbedre vores kognitive og fysiske funktioner ved brug af teknologi, der føles som leg.

Docent, ph.d. og forskningsleder Rikke Gregersen lagde ud med grundlæggende information om kognitiv stimulationsterapi (CST) – en ny metode til at styrke kognitionen hos mennesker med demens.

Den efterfølgende præsentation stod direktør for Aktiv Interaktiv Søren Ibsen for. Han fortalte om produktet OmiVista Mobii, et interaktivt gulv og bord, som man kan bruge til at træne blandt andet motoriske færdigheder, kognitive evner og samarbejdsevner hos mennesker med kognitive og fysiske udfordringer.

Dernæst fortalte Kim Baden-Kristensen og Brian Østergaard fra Brain + om de to hjernetræningsapps Brain + og Brain+ recover, hvor du gennem sjove spil og øvelser kan træne eller genoptræne din kognitive funktion.

Den sidste oplægsholder var Jesper Roy, direktør for Take a Walk VR, som gjorde os klogere på, hvordan man kan bruge virtual reality som et terapeutisk værktøj til mennesker med demens. 

I løbet af de tre timer bød deltagerne engageret ind med spørgsmål via møde-chatten, som oplægsholderne svarede på efter hver deres præsentation.

Da arrangementet blev rundet af, tikkede det ind med positiv respons fra deltagerne. Der var stor ros til både oplægsholdere, facilitatorer og til forløbet i sin helhed, og der blev opfordret til at gentage succesen, hvis vi på et andet tidspunkt skulle blive forhindret i at mødes ansigt til ansigt.

Hvis du ikke var med til livestreamingen af præsentationsdagen, men gerne vil høre, hvad der blev talt om, så kan du snart finde optagelsen af hele arrangementet her.

Næste CareWare Præsentationsdag den 23. april kl. 8.30 – 11.40 med temaet ”Stillesiddende arbejde og adfærdsændring med teknologi” bliver også afholdt via Microsoft Teams. Det er gratis at deltage, og du kan tilmelde dig her.