DokkX nomineret til EU-pris

DokkX konkurrerer mod digitale produkter og ydelser fra hele Europa. Torsdag den 3. maj pitcher Aarhus Kommune sammen med to andre nominerede i kategorien Health and Long-term Care foran et dommerpanel i Bruxelles, og vinderen kåres samme dag.

Sølv er lige så fint som guld

The Silver Economy Awards uddeles til et digitalt produkt eller en ydelse, der henvender sig til det gråhårede segment af befolkningen. Formålet med konkurrencen er at sætte fokus på en voksende gruppe +50-årige, som får mere og mere indflydelse på både økonomi og politik i EU-landene.  Samtidig vil Silver Economy Awards gøre investorer, iværksættere og det offentlige opmærksomme på potentialet i at investere i seniorer som forbrugere. 

Der kæmpes om æren

Der følger ingen Euro med prisen; alligevel mener velfærdsteknologichef i Aarhus Kommune, Ivan Kjær Lauridsen, at prisen har stor betydning.

  • Det er en stor ære at blive udtaget blandt mange kompetente og ambitiøse projekter fra hele EU. Alene nomineringen kan åbne døre hos nye samarbejdspartnere i EU. Med nomineringen slår vi endvidere fast, at DokkX er et fremsynet projekt, der opfylder et behov hos befolkningen. Med DokkX bringer vi velfærdsteknologi og hjælpemidler ud til borgerne. Vi åbner folks øjne for de nye teknologier, vi afstigmatiserer dem og klæder aarhusianerne på til at træffe kvalificerede valg. Den ældre del af befolkningen ønsker at leve et selvstændigt liv, og det understøtter vi med DokkX, siger Ivan Kjær Lauridsen.

Facts

Silver Economy Awards afholdes for første gang i år. Center for Frihedsteknologi, Sundhed og Omsorg, står bag tilmeldingen til konkurrencen, der nu har medført en placering i finalen.

DokkX er udtaget til konkurrencen i kategorien Health and Long-term Care. Der er over 30 konkurrenter i kategorien, hvoraf tre er nominerede. Andre kategorier er for eksempel undervisning, bolig, fritid og kommunikation.

Dommerpanelet består af 23 eksperter fra EU-landene fordelt på kategorierne: Non-profit organisation, Profit organisation og Public Authority

Læs mere her.

DokkX er et projekt finansieret af Aarhus Kommunes Velfærdsteknologisk Udviklingspulje. Byrådet har vedtaget at investere 10 mio. årligt i udviklingen af ny velfærdsteknologi. Under DokkX hører også den mobile udstilling DokkX på tur - destination det gode liv.