Hvad er DokkX på tur?

DokkX på tur – destination det gode liv er en indsats i Aarhus Kommunes projekt 'Mere velfærdsteknologi i hjemmeplejen’. Her er målet at lave et bedre match mellem mennesker og velfærdsteknologi med henblik på maksimal selvstændighed for den enkelte borger.

Den farvestrålende bus, der er fyldt med hjælpemidler og teknologi, har tidligere kørt rundt til forskellige lokaliteter i Aarhus Kommune. Her mødte vi borgerne der, hvor de færdes i hverdagen - ved lokalcentre, biblioteker og indkøbscentre.

Fra ergonomiske negleklippere til mobile scootere

Bussen er ladet med over 150 teknologier, der skal gøre livet og hverdagen lettere for mennesker i alle aldre.

Der er strukturredskaber og sansestimulerende produkter, der kan være med til at skabe mere ro i hverdagen, og der er smarte løsninger til personer, der oplever små udfordringer og forhindringer i forbindelse med dagligdags gøremål.

I bussen kan man blandt andet prøve en mekanisk armstøtte, en sansestimulerende kuglevest, en kombineret rollator og kørestol, en læsemaskine, der oplæser trykt tekst og en løftestol, der kan hjælpe en person, der er faldet, op til siddende stilling på under et minut.

Skal vi komme ud til jer?

Kunne I tænke jer at få bussen ud til en konference, en temadag eller lignende? Vi lejer bussen ud. Ring eller skriv til os og hør mere!

Kontakt DokkX